Herci

11.11.2011 19:34

Kristen Stewart

Tato významná americká filmová i televizní herečka se narodila 9. dubna 1990 v Los Angeles. Oba její rodiče pracují v médiích. Otec je divadelní ředitel a televizní producent, matka se pak věnuje kontrole scénářů. Kristen Stewart započala svou kariéru již v osmi letech. Tehdy si ji všimnul jistý agent, když hrála v jedné z vánočních her. První role se zúčastnila v televizi Disney Chanell v The Thirteenth Year. Poté se ocitla například ve filmech Úkryt, Útěk do diočiny nebo Prokletí domu slunečnic. Nejvíce ji však proslavil snímek Stmívání, kde hraje mladou Bellu, která se zamiluje do upíra Edwarda Cullena. Díky tomu se stala velice oblíbenou na celém světě.

Robert Pattinson

Jeden z nejlépe placených hollywoodských hvězd je i britský herec Robert Pattinson. Narodil se 13. května 1986 v Londýně. Svou kariéru započal jako teenager, kdy pracoval v několika hrách a také jako model. Jeho nejznámější role byly hned dvě. První ve snímku Harry Potter a Ohnivý pohár, kde působil jako Harryho rival Cedric Diggory. Druhá důležitá šance proslavit se, se mu naskytla v Twilight sáze, kde účinkoval jako upír Edward Cullen a díky němuž se takříkajíc přes noc stal obrovskou mediální hvězdou. Jeho filmografii dále například zahrnuje film Nezapomeň na mě (Remember me) nebo Království prstenu (Ring of the Nibelungs).

Taylor Lautner

Americký herec narozen 11. února 1992 v Grand Rapids proslul především svou rolí Jacoba Blacka ve filmu Stmívání. V dětských letech se začal věnovat karate, v osmi pak již několikrát reprezentoval svou zemi v tomto bojovém sportu. Roku 1999 však začal pociťovat zájem o herectví. Přihlásil se tedy na konkurz na reklamu od společnosti Burger King. Díky obrovské podpoře rodičů, kteří rozhodli, že se kvůli větší šanci úspěchu jejich syna přestěhují do Los Angeles, se jejich úsilí brzy vyplatilo a Taylor dostal nabídku na pár menších rolí. Své největší se pak dočkal v již zmiňovaném snímku Stmívání, kde působí jako vlkodlak Jacob. Díky tomu se tak konečně proslavil a lidé jej začali obdivovat.